Loop Leeuwarden 2021 verplaatst naar oktober

LOOP Leeuwarden wordt in 2021 niet in mei, maar in oktober gehouden. De organisatie heeft besloten het evenement te verplaatsen naar 31 oktober 2021. 

Traditiegetrouw vindt LOOP Leeuwaren elk jaar in mei plaats. ‘Om te zorgen dat LOOP Leeuwarden door kan gaan, werkten we de afgelopen maanden verschillende scenario’s uit’, vertelt voorzitter Kees van Anken. ‘Maar hoe hard we ook ons best doen, het coronavirus zorgt voor teveel onzekerheid’. 

 Uit voorzorg heeft de organisatie daarom nu al besloten het evenement te verplaatsen naar het najaar. Kees: ‘We willen onze deelnemers graag duidelijkheid geven. Je hebt met zoveel aspecten rekening te houden. De kans dat we in het najaar een feestelijk evenement kunnen organiseren, dat normaliter duizenden lopers, wandelaars én toeschouwers trekt, is véél groter in het najaar dan in het voorjaar. Het zou dan ook fantastisch zijn als we er in oktober een prachtig evenement van kunnen maken!’

In overleg met gemeente Leeuwarden, de veiligheidsdiensten en de sponsoren ging de organisatie op zoek naar een nieuwe datum. Deze datum is gevonden op zondag 31 oktober 2021. 

www.loopleeuwarden.frl