Maak van je sponsoren geen slapende honden!

Internationale evenementen en sportorganisaties, van groot tot klein, de sport is afhankelijk van sponsoren. Sponsoren gebruiken de sport om hun product of dienst te promoten. Voor de vereniging of het evenement is sponsoring van vitaal belang voor het voortbestaan.

Corona

Het is duidelijk dat zowel de verenigingen en evenementen als de sponsoren hard getroffen worden door de plotselinge opkomst van Corona (Covid_19). Het gebrek aan live sport en massale evenementen raakt nu de kern van de afspraken tussen sport en sponsor. 

We zien dat veel verenigingen en evenementen terughoudend zijn om contact te zoeken met hun sponsoren. Hieraan kunnen verschillende redenen ten grondslag liggen. Willen we de ondernemer niet tot last zijn of zijn we bang dat ondernemers hun sponsorcontracten zullen opzeggen?

Sportive Marketing adviseert verenigingen en evenementen om juist nu contact te zoeken met de sponsoren. Een goede relatie is de kern van de verdere samenwerking. Wij geven vijf adviezen voor verenigingen, evenementen én hun sponsoren in coronatijd:

5 tips:

 • Wees bereikbaar
  Hoe is het met je sponsoren? Worden ze getroffen door de crisis? 
  Wees betrokken en bereikbaar.
 • Gebruik online kanalen
  Plaats je berichten op je website? Plaats je berichten op sociale media? Bewerk je berichten zo dat je ruimte hebt voor de logo’s van je sponsoren.
 • Wees relevant
  Wat verwacht je sponsor van de vereniging of je evenement? Waarmee is je sponsor geholpen? Durf het te bespreken en te zoeken naar mogelijkheden die je samen kunt oppakken.
 • Wees innovatief
  Doe iets wat je niet eerder deed. Doe iets nieuws! Gebruik deze tijd om andere activiteiten dan normaal op te zetten. Bijvoorkeur acties waarmee je sponsor geholpen is. Rijden de sport-leden rond met de bezorg-maaltijden van je catering-sponsor?
 • Blijf ademen
  Hou niet je adem in tot de coronatijd voorbij is maar bereid je voor op een nieuwe vorm van onze samenleving. Toon lef!

Ons advies is om sponsoren niet te zien als slapende honden. Als je nu terughoudend bent in het contact, loop je later het risico in je kuit gebeten te worden.